smacznego

Wpis

poniedziałek, 16 maja 2011

MOJA SAŁATKA

- ok.20 dużych muszli (conchiglioni) - 3 konserwowe ogórki - 3 jajka gotowane - pęczek natki pietruszki - 2 łyżki majonezu - 1 z±bek czosnku - 2 łyżki masła - 1 pęczek rzodkiewek - kilka pieczarek - sól - pieprz do smaku

SmacznegoW osolonej wodzie ugotować makaron conchigliette /ok. 20 minut/. Przelać zimn± wod±. Wystudzić. Żółtka rozetrzeć z masłem / 1 łyżeczka/ na jednolit± masę. Dodać drobno posiekany czosnek, korniszony. Białko z jajka b. drobno posiekać. Wymieszać. Pieczarki pokroić drobno, podsmażyć na masełku z cebulk±. Lekko ciepłe poł±czyć z mas± jajeczn±.

Po wystygnięciu dodać majonez zmieszany z jogurtem, natk± pietruszki, sól, pieprz do smaku . Lekko wymieszać. Muszle napełnić farszem. Ozdobić np. papryk± i natk± pietruszki.



Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
anna1221
Czas publikacji:
poniedziałek, 16 maja 2011 22:29

Polecane wpisy