smacznego

Wpis

¶roda, 29 czerwca 2011

BISZKOPT JASNY

- 6 jaj

- 1 szklanka cukru krysztalu

- 1 szklanka maki

- 1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia

 

Wykonanie:

 

  1. Bialka ubic na sztywna piane, dodac cukier i zoltka.
  2. 2. Dodac make zmieszana z proszkiem i lekko wymieszac.
  3. Wylac na forme do pieczenia.
  4. Piec w tem. 160 – 180 stopni ok. 30 – 40 minut

 



Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
anna1221
Czas publikacji:
¶roda, 29 czerwca 2011 12:20

Polecane wpisy

  • GALARETKA Z WINOGRON

    700ml soku z zielonych winogron 2 łyżki cukru Kawałek skórki cytrynowej 4 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki żelatyny 200 g czarnych winogron 200 g zielonych winog

  • GOFRY

    2 szklanki maki 2 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka, żółtka oddzielone od białek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli cukier w

  • MOJA SAŁATKA

    - ok.20 dużych muszli (conchiglioni)- 3 konserwowe ogórki- 3 jajka gotowane- pęczek natki pietruszki- 2 łyżki majonezu- 1 z±bek czosnku- 2 łyżki masła- 1 pęczek

  • 319. Bananowiec

    składniki: 3 banany 2 szkl. m±ki bezglutenowej 4 jajka 4 łyżki cukru trzcinowego 1 szkl. oliwy 1 proszek do pieczenia szczypta soli przygotowanie Ubić jajka z s

  • Zdrowa i niskokaloryczna szarlotka

    Przepis na tę zdrow± i niskokaloryczn± szarlotkę został zaczerpnięty z ksi±żki "Makrobiotyka w polskiej kuchni, czyli powrót do dawnego odżywiania" Stanisławy O